04. Αρμονία

Ασκήσεις Εισαγωγής στην Αρμονία (v0.5)
Μελωδική και αρμονική κίνηση, εκτάσεις φωνών, παράλληλες, κρυμμένες κλπ.

Προτεινόμενο Σύστημα Συμβολισμού Συγχορδιών & Συντομογραφίες

Υποδείξεις για την Εναρμόνιση Δοθείσης Μελωδίας (v1.5)
Πρόκειται για μια σειρά προτεινόμενων ενεργειών πριν κατά και μετά τη λύση μιας δοθείσης μελωδίας. Προέρχεται από ένα παλαιότερο άρθρο μου στο 3euk1L4.

Θέματα Κατατακτήριων Εξετάσεων Αρμονίας (v1.0)
Μια συλλογή θεμάτων για τις κατατακτήριες εξετάσεις του Ειδικού Αρμονίας διαφόρων συνθετών. Μερικά εξ αυτών έχουν δοθεί κατά καιρούς σε διάφορα ωδεία. Να λυθούν αποκλειστικά με χρήση των τριφώνων κυρίων και δευτερευουσών συγχορδιών, της δεσπόζουσας με 7, χωρίς αρμονικές αλυσίδες και ξένους φθόγγους (Ύλη Α' Υποχρεωτικού Αρμονίας). Οι πιο προχωρημένοι σπουδαστές του Ειδικού Αρμονίας μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για εξάσκηση στην απευθείας εναρμόνιση στο πιάνο (Keyboard Harmony).

Σημειώσεις Δεσπόζουσας μετ' Ενάτης 
Σε αυτές τις σημειώσεις, εκτός από την τυπική θεωρία, δίνω και ένα κατάλογο μελωδικών σχημάτων που μπορούν να εναρμονισθούν με V9, καθώς παραδείγματα έργων που κάνουν χρήση της V9

Κατασκευή Συγχορδιών 6ης Αυξημένης

Ελεύθερη Λύση Διάφωνων Φθόγγων Συγχορδιών (v2.0)
Οι σημειώσεις αυτές και τα μουσικά παραδείγματα προέρχονται από το Harmony, Diatonic & Chromatic του Charles Vincent, London, 1900. Εδώ η ανάρτηση στο 3euk1L4 που συνοδεύεται από ηχητικά παραδείγματα.

Σημειώσεις Αρμονικών Αλυσίδων
Οι σημειώσεις αυτές, για τις αρμονικές αλυσίδες, είναι μια επανέκδοση του 2020 (v.2) αυτών του 2003 (v.1). Τις ξανακοίταξα, τις βελτίωσα, πρόσθεσα αρκετά θέματα και διόρθωσα όσα λάθη υπήρχαν.

MOZART = Ave Verum Corpus
Στην παρτιτούρα σε PDF που επισυνάπτω θα βρείτε την πρωτότυπη εκδοχή του μοτέτου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους σπουδαστές της Αρμονίας (δίνεται το ενάριθμο βάσιμο) καθώς και από αυτούς της αντίστιξης για την μελέτη του “κλασικού” μοτέτου.

Δύο πρελούδια του έφηβου Μπετόβεν, γραμμένα πιθανόν κατά τη διάρκεια της μαθητείας του κοντά στον Neefe. Εκδόθηκαν το 1803 από τον Hoffmeister στην Λειψία. Το χειρόγραφο έχει χαθεί, υπάρχει όμως ένα αντίγραφό του στο Βερολίνο (Artaria 128). Κάθε πρελούδιο διατρέχει και τις 12 μείζονες τονικότητες μέσα σε σχετικά λίγα μέτρα. Χωρίς να χάνουν την καλλιτεχνική τους αξία, τα δύο αυτά πρελούδια προσφέρονται για τη μελέτη των μετατροπιών.

MESSIAEN = 20 Μαθήματα Αρμονίας
Ο "Πρόλογος" οι "Σημειώσεις για κάθε Μάθημα", δικές μου παρατηρήσεις και οι παρτιτούρες των Μαθημάτων.
Εδώ μπορείτε να δείτε και να ακούσετε σε video τα Μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου